Tandblekning göteborg

Tandblekning

Hos oss får du tandblekning på klinik med hög kvalitet och rätt nyans för just ditt leende.

Blek tänderna på klinik

Ett leende är den bästa accessoaren du kan bära. Men om dina tänder är fläckiga eller missfärgade kan det skapa osäkerhet. Lyckligtvis är tandblekning en effektiv lösning och hjälper dig att få ett ljusare och mer självsäkert leende.

Tandblekning i kort

Tandblekning är ett kosmetiskt tandvårdsförfarande som innebär att man tar bort fläckar och missfärgningar från tänderna för att förbättra deras utseende. Det är ett enkelt och icke-invasivt förfarande som kan göras på vår tandläkarmottagning här Göteborg eller hemma med hjälp av receptfria produkter.

Tandblekning kan hjälpa dig att få ett ljusare, mer ungdomligt och självsäkert leende. Det är en av de mest populära kosmetiska tandvårdsmetoderna i världen. Tandblekning fungerar genom att använda ett blekmedel för att avlägsna fläckar och missfärgningar från tänderna.

De vanligaste blekmedlen som används vid tandblekning är väteperoxid och karbamidperoxid. Dessa medel bryter ner fläckarna på tändernas yta och gör dem mindre synliga.

Blekmedlet appliceras direkt på tänderna och lämnas kvar under en viss tid. Tiden beror på vilken metod för tandblekning som används. Om du vill utföra tandblekning hos oss i Göteborg så rekommenderar vi att du pratar med oss direkt så hjälper vi dig att uppnå det bästa resultatet för dig.

Orsaker till missfärgningar

Det finns flera orsaker till missfärgning av tänderna, bland annat:

 • Åldrande: När vi åldras slits emaljen på våra tänder, vilket gör att tänderna ser gulare ut.
 • Mat och dryck: Vissa livsmedel och drycker, till exempel kaffe, te, rödvin och bär, kan färga tänderna.
 • Tobaksbruk: Rökning och tuggtobak kan orsaka missfärgning av tänderna.
 • Dålig munhygien: Om man inte borstar och använder tandtråd regelbundet kan det leda till att plack och tandsten bildas, vilket kan leda till missfärgning av tänderna.
 • Mediciner: Vissa mediciner, t.ex. antibiotika, kan orsaka tandmissfärgning som en biverkan.

Fördelar med tandblekning

Fördelarna med tandblekning är många och högst personliga. Vi värderar saker olika effekten av estetiska förändringar är subjektiva men här är några av de mest vanliga fördelarna som personer kan beskriva med tandblekning och vitare tänder.

 • Förbättrat utseende på tänderna: Tandblekning kan förbättra utseendet på dina tänder och få dem att se ljusare och ungdomligare ut.
 • Ökat självförtroende: Ett ljusare leende kan öka ditt självförtroende och få dig att känna dig bättre i ditt eget jag.
 • Bättre första intryck: Ett ljusare leende kan ge ett bra första intryck på andra.
 • Få tänderna att se yngre ut: Tandblekning kan vända effekterna av åldrande på tänderna och få dem att se yngre ut.
 • Prisvärd behandling: Tandblekning är en prisvärd kosmetisk tandvårdsprocedur som kan göras på en tandläkarmottagning eller hemma. Kontakta gärna oss om du vill ha hjälp att få det absolut bästa resultatet för just dig.

Så väljer du rätt tandblekningsmetod

Det finns flera metoder för tandblekning, bland annat:

 • Tandblekning på klinik: Denna metod innebär att tandläkaren applicerar ett blekmedel på tänderna och använder ett speciellt ljus för att aktivera det. Denna metod är den mest effektiva och kan ge resultat på så lite som ett besök.
 • Blekning i hemmet: Denna metod innebär att man använder blekningsprodukter som säljs utan recept, t.ex. blekningsremsor, geler och brickor, för att bleka tänderna hemma. Den är mindre effektiv än tandblekning på klinik, men är mer prisvärd och bekväm.
 • Naturlig blekning: Denna metod innebär att man använder naturliga ingredienser, som bakpulver, väteperoxid och aktivt kol, för att bleka tänderna. Det är ett mer naturligt och prisvärt alternativ men är mindre effektivt än andra metoder.

Att välja rätt tandblekningsmetod beror på flera faktorer, bland annat din budget, hur allvarlig din tandmissfärgning är och dina personliga preferenser. Om du har allvarliga tandmissfärgningar kan tandblekning på klinik vara det bästa alternativet för dig.

Om du föredrar ett mer prisvärt och bekvämt alternativ kan tandblekning i hemmet vara ett bättre val. Om du föredrar ett mer naturligt tillvägagångssätt kanske du vill prova naturliga blekningsmetoder.

Håll tänderna vita längre

För att hålla dina tänder vita efter tandblekning bör du följa en bra munhygienrutin. Detta inkluderar att borsta tänderna två gånger om dagen, använda tandtråd dagligen och munskölj.

Du bör också undvika mat och dryck som kan ge fläckar på tänderna, till exempel kaffe, te och rödvin. Om du konsumerar dessa livsmedel och drycker bör du skölja munnen med vatten efteråt.

Risker och biverkningar av tandblekning

Liksom alla kosmetiska tandläkaringrepp medför tandblekning vissa risker och biverkningar. Här är några av de vanligaste riskerna och biverkningarna:

 • Tandkänslighet: Tandblekning kan orsaka tillfällig tandkänslighet, särskilt vid varma och kalla temperaturer.
 • Irritation av tandköttet: Blekmedlet som används vid tandblekning kan irritera tandköttet och orsaka obehag.
 • Ojämn blekning: Tandblekning kan skapa att ojämnt resultat så att vissa tänder kan verka vitare än andra.
 • Skador på emaljen: Överanvändning av tandblekningsprodukter kan skada emaljen på tänderna, vilket gör dem mer mottagliga för karies.

Myter och fakta om tandblekning

Det finns flera myter och fakta om tandblekning. Här är några av de vanligaste:

 • Myt: Tandblekning håller för evigt.
 • Fakta: Tandblekning är inte permanent och kan behöva upprepas med jämna mellanrum.
 • Myt: Tandblekning fungerar på alla typer av fläckar.
 • Fakta: Tandblekning är mest effektiv på ytliga fläckar och fungerar kanske inte på djupare fläckar.

Vanliga frågor om tandblekning

Tandblekning är ett populärt kosmetiskt ingrepp som kan bidra till att förbättra utseendet på ditt leende. Det är viktigt att förstå fakta om tandblekning innan man bestämmer sig för en behandlingsmetod.

Om du har ytterligare frågor om tandblekning eller vill boka in en konsultation för tandblekning hos oss i Göteborg så kan du kontakta vår klinik. Vi hjälper dig att uppnå ett ljusare och mer självsäkert leende.


Kontakta vår klinik idag för att få veta mer om tandblekning och boka in en konsultation.

Hur snabbt ser jag resultat?

Hur snabbt du ser resultat beror på vilken typ av blekningsbehandling du använder. Blekande produkter som säljs utan recept, som t.ex. blekningstandkräm och remsor, kan ta flera veckor innan de ger märkbara resultat. Professionella blekningsbehandlingar som utförs av en tandläkare kan ge resultat på så lite som en timme.

Om du väljer en blekningsbehandling i hemmet, t.ex. ett blekningskit eller en bricka, kan det ta allt från några dagar till några veckor innan du ser resultat. Det är viktigt att följa instruktionerna noggrant och ha tålamod, eftersom det kan ta lite tid att uppnå den önskade nivån av blekning.

Vilka resultat kan garanteras?

Tandblekning kan ge dramatiska resultat, men det är viktigt att notera att alla inte får samma resultat. Hur mycket blekning du kan uppnå beror på flera faktorer, bland annat hur allvarlig din missfärgning är, vilken typ av blekningsbehandling du använder och hur väl du följer instruktionerna.

Blekmedel som säljs utan recept, som t.ex. blekningstandkräm och remsor, kan endast ge subtila resultat, medan professionella blekningsbehandlingar som utförs av en tandläkare kan ge mer dramatiska resultat. Det är dock viktigt att komma ihåg att ingen blekningsbehandling kan garantera en viss nivå av blekning.

Hur länge varar tandblekning?

Detta är en av de vanligaste frågorna från de som är intresserade av tandblekning. Svaret beror på några faktorer, bland annat vilken metod som används för att bleka tänderna och dina levnadsvanor.

Tandkräm och munvatten som bleker tänderna ger vanligtvis tillfälliga resultat som varar i några veckor. Blekningsremsor som säljs utan recept kan hålla i upp till sex månader, medan professionella tandblekningsbehandlingar kan hålla i ett år eller mer.

Dina levnadsvanor kan dock också påverka hur länge dina blekningsresultat håller i sig. Att dricka kaffe, te och rött vin samt att röka kan alla leda till att dina tänder blir fläckiga och minska livslängden på dina blekningsresultat.

Hur mycket kostar tandblekning?

Kostnaden för tandblekning kan variera beroende på vilken metod som används och vilken leverantör eller klinik du väljer. Blekningsprodukter utan recept kan kosta mellan några hundra till några tusen kronor, medan professionella tandblekningsbehandlingar kan kosta runt några tusen kronor.

Kostnaden för professionella tandblekningsbehandlingar kan också bero på var tandläkarmottagningen är belägen och vilken erfarenhet tandläkaren eller tandhygienisten som utför behandlingen har.

Det är viktigt att komma ihåg att även om receptfria blekningsprodukter kan verka som ett billigare alternativ, ger de kanske inte samma resultat eller säkerhet som professionella behandlingar. Letar du efter tandblekning i Göteborg så kontakta oss gärna för mer information och prisuppskattning för just dig.

Kan tandblekning skada tänderna?

Tandblekning är ett säkert och effektivt sätt att avlägsna ytliga fläckar från dina tänder. Vissa människor oroar sig dock för att tandblekning kan skada deras tänder.

När tandblekning görs på rätt sätt bör den inte skada dina tänder eller ditt tandkött. Överanvändning av blekningsprodukter eller användning av produkter som innehåller starka kemikalier kan dock orsaka känslighet och skador på dina tänder.

Det är viktigt att följa instruktionerna som medföljer dina blekningsprodukter och att prata med din tandläkare innan du påbörjar en blekningsbehandling.

Täcks tandblekning av försäkringen?

Tandblekning anses vara ett kosmetiskt ingrepp, vilket innebär att de flesta försäkringar inte täcker kostnaden. Det finns dock några få undantag.

Det är alltid en bra idé att kontrollera med din försäkringsgivare för att se om de erbjuder någon täckning eller rabatt för tandblekning.

Hur lång tid tar det innan mina tänder blir missfärgade?

Hur lång tid det tar för dina tänder att bli missfärgade igen beror på flera faktorer, bland annat din kost, dina munhygienvanor och din livsstil. Om du konsumerar mycket färgande mat och dryck, röker eller inte tillämpar god munhygien kan dina tänder bli missfärgade igen inom några månader.

Om du däremot undviker färgande mat och dryck, slutar röka och upprätthåller en god munhygien kan dina tänder förbli vita i ett år eller mer.

Vad orsakar missfärgningar på tänderna?

Det finns många faktorer som kan orsaka missfärgning av tänderna. Några av de vanligaste orsakerna är:

 • Dålig tandhygien: Om du inte borstar och använder tandtråd regelbundet kan plack och tandsten bildas på tänderna, vilket gör att de missfärgas.
 • Åldrande: När du åldras blir emaljen på dina tänder tunnare och avslöjar det gula dentinet undertill.
 • Mat och dryck: Vissa livsmedel och drycker, t.ex. kaffe, te, rött vin och tomatsås, kan färga dina tänder.
 • Rökning: Rökning kan orsaka gulfärgning av tänderna och är en av de vanligaste orsakerna till missfärgning av tänderna.

Vill du veta mer om oss eller våra behandlingar?


Kontakta oss så berättar vi mer

Ring oss: 073 392 00 40

Besök oss: Kastellgatan 14, 413 07 Göteborg

Vi har 4,8/5.0 i Google Omdömen

Google.se 2023-04-14